Рекламен клип за документален сериал на HBO, появил се в YouTube, предизвика тревоги сред експерти

...
Рекламен клип за документален сериал на HBO, появил се в YouTube, предизвика тревоги сред експерти
Коментари Харесай

Сериал на HBO разтревожи експерти по дезинформация

Рекламен клип за документален сериал на HBO, появил се в YouTube, предизвика тревоги измежду специалисти по дезинформация. Те се тревожат от стила и тона на видеото, които определят като по-подходящи за реклама за холивудски шпионски трилър, в сравнение с за съществено проучване на група от комплицирано преплетени и координирани стари и нови тайни хрумвания. 

Видеото промотира поредица от 6 елементи, наречена Q: Into the Storm („ Q: В бурята “), която изследва произхода на най-опасната модерна тайна доктрина QAnon. Ще може да се гледа и у нас от 22 март, като новите епизоди ще бъдат качвани на стрийминг платформата HBO Go всяка седмица. 

„ По време на тригодишното световно следствие поредицата хроникира еволюцията на Q в действително време с невиждан достъп до основни играчи. Тя разкрива как анонимният персонаж, прочут единствено като Q, използва разнообразни тайни теории и осведомителна война за игра в интернет, пленяване на политици и манипулиране на мисленето на хората — обясняват основателите на сериала. — Шестте епизода изследват също въздействието на QAnon върху американската просвета и слагат под въпрос последствията от неограниченото свободно слово, проникващо в най-тъмните кътчета на интернет “.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР